Põltsamaa Felix ostab tänavu rekordkoguse eestimaist kurki

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Põltsamaa Felix ostab tänavusel saagirohkel kurgiaastal Eesti kasvatajatelt rekordkoguse ehk ligi 1000 tonni kurke.


Kaheteistkümnelt Eesti väiketootjalt tarnitavad kurgid tuleb kiiresti purkidesse panna, mistõttu on lisaks põhitöötajatele käimasolevaks kurgihooajaks appi võetud 150 inimest.

Lisaks kodumaisele müügile ekspordib Felix umbes 30 protsenti toodetavast kurgitoodangust ja samas ostab ka 30 protsenti vajaminevast toorainest sisse. Viimast põhjusel, et liinid oleksid võimalikult pika hooaja vältel (jaanipäevast septembrini) maksimaalselt koormatud.

Tänavu kauplustesse müüki jõudvad Põltsamaa Felixi purgikurgid on säilitusainetevabad. «Tahame oma tarbijatele pakkuda võimalikult puhast ja tervislikku kodumaist toodangut, mistõttu otsustasime tootest lisaaine eemaldada,» ütles Põltsamaa Felixi turundusjuht Marek Viilol.

Varasemalt kasutas tehas kurkide tootmisel säilitusainet kaaliumsorbaati, põhjusel, et tagada toote toiduohutus pärast purgi avamist. Säilitusaine mittelisamine tähendab ühtlasi, et võrreldes varasemaga on muutunud toote säilitustingimused - avatud kurgipurki tuleb nüüdsest hoida külmkapis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles