Erkki Torn: käibemaksuerisus võimaldaks hindu alla tuua

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

My Fitnessi spordiklubide keti juhatuse esimehe Erkki Torni hinnangul võiks riik toetada sportimist käibemaksuerisusega, mis võimaldaks hindu alla tuua ja seeläbi rohkem inimesi ennast regulaarselt liigutama panna.

Torn rääkis, et sageli võrreldakse Eestit Skandinaavia või muu Euroopa või isegi USAga ja kurdetakse, meil on spordiklubis käimine liiga kallis. «Kõige suurem erinevus tuleb sellest, et mujal maailmas paljudes riikides on käibemaksuerisus,» selgitas ta, lisades, et see võib tähendada 5-protsendilist või veelgi väiksemat käibemaksu sporditeenustele.

Käibemaksuerisuse kaudu tagab riik Torni sõnul selle, et hiljem ei peaks näiteks südameoperatsioone kinni maksma. «Kui Eesti riik annaks sellise lubaduse, siis annaks ka mina lubaduse, et tuleks veel alla näiteks 15 protsenti hindades,» lisas ta.

Kuigi ühe võimalusena on räägitud ka sellest, et oleks hea kaotada sportimiskulude erisoodustusmaks, misläbi muutuks töötajate sportimise toetamine tööandjate jaoks soodsamaks, peab Torn just käibemaksuerisust parimaks lahenduseks, kuna see teeks teenuse letihinna kõigi jaoks odavamaks.

Riik ei kaotaks firma juhatuse esimehe sõnul seejuures mitte midagi - suurema inimeste arvu pealt saaks käibemaksu peaaegu tagasi, soodustades samas veelgi enam hinna alanemist ja inimeste tervise paranemist.

Lisaks arvas Torn, et klientide arvu kasvades võib My Fitnessis ka muidu hinnatase mingil ajal langeda - ka praegu on see võrreldes alguse ehk 2008. aastaga juhtunud, kuigi muutunud on paljud muud tingimused.

«Kui meil peaks hästi minema, siis ma tahaks hinda kõigi jaoks veel alla tuua, aga praegu ei ole see reaalne,» lisas Torn. «Kõigepealt tahaks näha, kuidas uus struktuur tööle läheb,» viitas ta siduva lepingu kadumisele. 

«Täna on ketiefekt ikkagi andnud võimaluse hindu ja turuhindu üldse alla tuua. Tulevikus, kui on klubisid ka juures, siis tekib veel võimalusi tarbijale,» märkis ta.

Siduva lepingu kaotamisega loodab Torn juurde tuua 20-25 protsenti kliente. «See on reaalne - meil on Tartus ikkagi väga uus klubi ja kliente ei ole nii palju kui võiks olla ja samas on Narvas suur potentsiaal ja Tallinnas samuti - kes väga analüüsi teeb ja võrdleb teiste pakkujatega, siis ma usun, et me erineme,» selgitas ta.

Kui suurema potentsiaaliga on Tallinnas Rocca al Mare klubi, siis ka suhteliselt väikeses Viru klubis on tema sõnul veel uute klientide jaoks ruumi. «Me üritame investeerida rohkem rühmatreeningute arvu ja ma usun, et päevatsoon on suhteliselt tühi võrreldes õhtuga,» lisas Torn.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles