Elmo Somelar: UpTravelil on tõsised plaanid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennuk
British Airwaysi lennuk Foto: SCANPIX

Uue reisifirma ja teenusega uustulnukana turismiturule tulnud UpTraveli juhatuse liige Elmo Somelar kinnitab, et tal on tõsised kavatsused ja ta on teadlik selle äriga kaasnevatest riskidest.


«Olen ettevõtte osanik, juhatuses ja seega teadlik vastutusest. Riskivaba äri kahjuks ei ole, turumajandus soosib ettevõtlike inimesi ja siinkohal võiks uuest Eesti kapitalil põhinevast ettevõttest pigem rõõmu tunda,» kummutas Somelar UpTraveli asutamisega seotud kahtlusi. Ta lisas, et usub oma ettevõttesse ja inimestesse, kellega töötab.

Ehkki UpTravelis said tööd kaks pankrotti läinud Toptoursi töötajat, kinnitas Somelar, et ei tunne selle endist omanikku Ibrahim Khaledi.
Küsimusele, mis pani varem toiduäris tegutsenud meest tundmatus kohas vette hüppama, vastas Somelar, et turism ja reisimisega seonduv on paeluv ja põnev ala.

«Reisiplaanide koostamine ja reisimine on minu kirg. Esimesed mõtted selles vallas tegutseda olid mul juba 90-ndate lõpus, kuid mõte sai teoks alles nüüd. Eesti ei ole kogu maailm ja reisikorraldus viib meid kaugemale. Meeldiv on siin ühendatud kasulikuga,» selgitas ta.

Firma müügijuht Liina Pihu selgitas, et. UpTravel on reisikorraldaja, mis pakub oma tooteid nii otse jkui läbi vahendajate. «Kuna UpTravel on ise reisikorraldaja, siis puudub meil põhjus kasutada turvakontot teiste korraldavate reiside edasimüügiks. Turvakonto idee on loodud eeskätt selleks, et tagada reisi toimumine ning luua tarbijaile lisakaitse. Seega on turvakonto täiendav garantii,» rääkis ta.

UpTraveli poole miljoni krooni suuruse tagatise kohta ütles müügijuht, et kuna UpTravel ei korralda ise tšarterreise, siis esialgne tagatise summa on piisav ning kooskõlas seaduse ja prognoositud käibega. «Kuna meie mahud on palju väiksemad, kui tšharterlende korraldavatel firmadel, siis saame teha kõik vajalikud ettemaksed partneritele enne reisi ja tagada kliendile turvatundne, et tema raha on kindlalt kaitstud,» sõnas ta.

Pihu sõnul on UpTraveli koostööpartnerid teadlikud turvakonto toimimisest ja firmal on sõlmitud kõikide sihtkoha partneritega koostöölepingud. «Meie välispartnerid on just sellisest teenusest huvitatud. Meie hinnad on kõrgemad kui teistel reisikorraldajatel, kuid silmas tuleb pidada teenuse kvaliteeti, mis hõlmab nii majutuse taset ja hinna sisse kuuluvaid teenuseid kui võimalust kombineerida reise individuaaltellimustena.

«UpTraveli eesmärk ei ole pakkuda samu tooteid, mis teised reisikorraldajad. Oleme sisse toonud kaugreisid, mille hinnatase on soodsam, kui teistel korraldajatel, näiteks Boracay ringreis, Iisraeli ringreis ja teised. Me ei saa pakkuda odavaimat hinda ja kvaliteetset puhkust, need on kaks eraldi toodet,» ütles müügijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles