Leis: Soome magusamaks Eestisse kommituriste ei too

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi kommid.
Kalevi kommid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

ASi Premia Foods juhatuse esimees Kuldar Leis usub, et Soomes kehtestatav magusamaks põhjanaabreid Eestisse kommi varuma ei too.

Eelmisel neljapäeval otsustas Soome valitsus, et maiustustele kehtestatakse lisamaks (75 eurosenti ehk umbes 12 krooni kilogrammi kohta), mis toob riigieelarvesse igal aastal umbes 135 miljonit eurot, vahendab ERRi uudisteportaal.

Leis ei usu aga, et magusamaks maiustuste tarbimist Soomes pikemas perspektiivis mõjutaks või põhjanaabrid Eestisse maiustusi kaasa ostma tooks. Ta selgitas, et magusat ostetakse enamasti hetkeimpulsi ajel, mistõttu maiustuste hinnatõus ei mõjuta tarbijat nii palju kui näiteks piima või leiva puhul.

Magusamaksu kehtestamisega soovitakse Leisi hinnangul saavutada kaks eesmärki ühe hoobiga ehk täita riigieelarvet ja propageerida tervislikku toitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles