Sel nädalal on luubi all meeste tervis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

8. -14. novembril toimub järjekorras kuues meeste tervisele pühendatud nädal, mis seekord keskendub suguhaiguste ja seksuaalkäitumise teemadele.

Nädala jooksul tõstatatakse küsimused, miks Eestis orienteeruvalt 85 protsenti suguhaigustest avastatakse naistel, kui meestel on ometi elu jooksul kaks korda enam seksuaalpartnereid kui naistel.

Miks mehed ei muretse oma seksuaaltervise eest naistega samaväärselt? Millal ja kuidas ennast kontrollida, sest enamik suguhaigusi kulgevad kaebusteta? Mis on seksuaalne riskikäitumine?

Meestenädala raames toimub neljapäeval, 11. novembril Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses konverents «Mees, seks ja arst». Konverentsi esimene osa on mõeldud eelkõige perearstidele ja seksuaalmeditsiini teemadega tihedalt seotud eriarstidele.

«Päeva teisel poolel alates kella 16-st on oodatud kõik soovijad - nii mehed kui nende kaaslased,» rääkis üks korraldajatest, meestearst ja androloogia dotsent Margus Punab.

Korraldajate sõnul on konverentsi eesmärk tõkestada meie ühiskonnas suguhaiguste levikut ja tõsta inimeste teadlikkust seksuaalkäitumise teemadel.

Konverentsi korraldavad Tartu Ülikooli Kliinikumi meestekliinik, Eesti seksuaalsel teel levivate infektsioonide ühing, Eesti seksuaaltervise liit, MTÜ emakas.ee ja testikodus.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles