Lapsdiabeetik: vahel ajab haigus täitsa närvi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment TÜ Kliinikumi lastefondi veebilehelt.
Fragment TÜ Kliinikumi lastefondi veebilehelt. Foto: Tarbija24

«Alex. Süstib 7 aastat,» nendib telereklaam õhtust õhtusse, kutsudes üles diabeedihaigeid lapsi toetama. Reklaamis end süstiv tõsine poiss, 11-aastane Alex Koddo tunnistab, et mõnikord ajab see haigus teda täitsa närvi.

Seitse aastat diabeetikuelu ahistavad elavaloomulist poissi karmi režiimi ja vähemalt kaheksa nõelatorkega iga päev, kuid nüüd õnneks on sellel lõpp - veebruaris saab ta Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi abiga endale insuliinipumba, kirjutas Õhtuleht.

Aparaat läheb Alexi emale-isale maksma 44.75 eurot (700 krooni) nädalas, kuid lisakulust hoolimata ootavad nad seda pikisilmi, sest see aitab poja tervisel paremini pilku peal hoida.

«Alex ei ole ideaalne haige: ta kipub aeg-ajalt suhu pistma ka seda, mida ei tohiks ning jätab vahel suhkrutaseme üldse vaatamata ja süsti tegemata. Nii võib tema veresuhkur minna väga kõrgeks. See on aga ohtlik, sest kõrge suhkrutase viib lapse lõpuks koomasse nagu liiga madalgi,» kirjeldas oma muret Alexi ema Ingrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles