Saarema juustud ja Linnuse limonaad said kvaliteedimärgid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Saaremaa juustu sai õiguse kanda pääsukesemärki. Pildil Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Andi Saagpakk.
Kolm Saaremaa juustu sai õiguse kanda pääsukesemärki. Pildil Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Andi Saagpakk. Foto: Saaremaa Piimatööstus

Põllumajandus-tööstuskoda andis tunnustatud Eesti maitse pääsukesemärgi kolmele Saaremaa Piimatööstuse juustule ja ristikumärgi Coca-Cola HBC Eesti valmistatud limonaadile

Pääsukesemärki võivad nüüd kanda Sõbra juust, Suitsutatud kadaka juust ja Suitsutatud kadaka juust küüslauguga. Tunnustatud maitse ehk ristikumärgi õiguse sai Linnuse limonaad.

Pääsukesemärk on kvaliteedi- ja päritolumärk ja see antakse toodetele, mille põhitooraine on eestimaise päritoluga ning mis on edukalt läbinud laboratoorse ja sensoorse hindamise. Märgi kasutamisõigust võivad taotleda kõik äriregistrisse kantud ettevõtjad, kes tõendavad dokumentaalselt toote valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu.

Ristikumärk antakse Euroopa Liidus toodetud toiduainetele, mis läbivad edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolule ristikumärgi puhul nõudeid ei seata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles