Rakvere jätab sinkidesse lusikatäie soola panemata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Rakvere Lihakombinaadi tootmisest.
Pilt Rakvere Lihakombinaadi tootmisest. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rakvere Lihakombinaat teatas juba mullu, et hakkab vähendama oma toodete soolasisaldust. Tänaseks on firma üle vaadanud sinkide retseptid ning osas sinkides on soola lausa teelusikatäie võrra vähem.

Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke avaldas, et varem oli tavaliselt ühes kilogrammis singis keskmiselt 30-33 grammi soola. Nüüd, pärast retseptide ülevaatamist on sinkides soola 24-28 grammi. «Seega tõepoolest võib väita, et ühes kilogrammis singis on soola teelusikatäis vähem kui varem,» sõnas ta.

Soolavähendusprogramm pole Rakveres sugugi lõppenud, järgmisena võetakse ette suitsuvorstid. «Kokkuvõttes vähendab Rakvere Lihakombinaat  soolasisaldust pea  kõikides lihatoodetes, välja arvatud maitsestatud lihad. Marineeritud ja maitsestatud lihadel on soolasisaldus niigi suhteliselt madal,» rääkis Lõoke.

Liigsest soolast loobumise idee kõrval on Rakvere lihatootjal hakanud idanema mõte, et ehk peaks retseptidest välja jätma ka kõmulise ja väga levinud maitsetugevdaja naatriumglutamaadi (E621).

«Teeme seda lähtudes tarbija soovidest ning toitumisspetsialistide soovitustest. Tootjale tähendab see ajamahukat ja kulukat arendusprotsessi, sest tarbijale tuleb jätkuvalt tagada harjumuspärane maitse ning hinnatase,» selgitas turundusjuht.

Tänaseks on naatriumglutamaat välja jäetud Rakvere viinerist ja lastevorstist, aprillis saadakse valmis ka uue retseptiga singisari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles