Munitsipaalperearstid alustavad Nõmmel kuu aja pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Karmo on esialgu perearstikeskuses üksi.
Eve Karmo on esialgu perearstikeskuses üksi. Foto: Priit Simson

Uue kuue saanud Nõmme tervisekeskuses lisandub kolmele olemasolevale peagi ka hoopis teistel alustel ja Tallinna linna toel tööd alustav munitsipaalperearstikeskus.


Munitsipaalperearstikeskuse juht Eve Karmo tegeleb praegu ruumide sisustamise kõrval ka personali värbamise ja patsientide nimekirjade koostamisega. «Tahaks, et sellest saaks üks väga hea perearstikeskus, kus ühe tohtri juures käiks terve perekond ja arst oleks kursis nii selle pere koduste olude kui neid ähvardavate riskidega,» lausub ta.

Loodava perearstikeskuse eeliseks peab Karmo sedagi, et arstid tegelevad ainult oma põhitööga, saades selle eest korralikku, ligi 2000 euro suurust palka. Kogu muu asjaajamine on tema õlul. Linn toetab esialgu rahaliselt.

Kui kuni valimisteni oli perearstide hankimine uude keskusse selle juhi sõnul pea võimatu, siis nüüd on kokkulepe kahe perearstiga, kes on lastearsti taustaga, olemas. Täiesti uut ehk nullnimistut hakkab vedama vahepeal haigekassas töötanud Janika Viilup. Teine perearst Epp Evard tuleb koos nimistuga üle Kalamaja perearstikeskusest.

Üks perearst on kavas veel värvata, edaspidi aga ehk veel üks – nii saaks neid tulevikus kokku neli olema. Lisaks headele arstidele loodab Karmo leida keskusse ka asjalikud pereõed, kes suure osa koormusest endale võtaks.

Päris kella kaheksast kaheksani ja ka laupäeviti, nagu esialgu lubati, uus perearstikeskus siiski avatud ei ole. Laupäeviti on esialgu kavas üks arst telefonivalvesse panna ja õhtutunde hakkavad tohtrid kordamööda täitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles