Eesti väiksuse tõttu on suhkur meil kallis

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrur
Suhkrur Foto: Liis Treimann

Kui Saksamaal on suhkur kaupluses peaaegu kaks korda odavam kui Eestis, siis meie suuremad kaupluseketid süüdistavad suhkru kõrges hinnas maaletoojaid, kes määravad suhkru hinna poodides.


Kui Selveri avalike suhete juht Annika Vilu kuulis, et Saksamaal maksab suhkur poes 65 senti, tahtis ta kohe teada, mis poega tegemist on, et nad ostaksid selle suhkrust tühjaks – isegi Eesti hulgikaupmehed ei andvat nii odavalt ning Selvergi ostab suhkrut tunduvalt kallimalt, kirjutas Õhtuleht.

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaiu sõnul on Eesti suhkru kõrges hinnas süüdi väike turg: «Suhkru puhul moodustab transport üsna olulise osa lõpphinnast ja seetõttu on väiksemate mahtude puhul ka hind kõrgem.»

Üks suhkru sissetoojaid on firma Haljas, mille müügijuht Kristel Põld selgitas, et turg on Eestis tõesti väike ja tootjatelt suuri soodustusi sarnaselt Saksamaaga ei saa, sest neil on kogused oluliselt suuremad kui Eestis.

Kui paljuga Haljas ise suhkrut müüb, Põld ütelda ei tahtnud, kuid alla euro hind ei langevat ning poodides võib suhkur maksma hakata 1,45 eurot: «Ma loodan, et kaks eurot ta maksma ei hakka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles