Küsimus: mida peaks õhtuks sööma ja millest tuleks loobuda?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöögiks sobiksid kõige paremini köögiviljad näiteks kala, kana või kodujuustuga. Kartulid võiksid jääda lõunasöögiks.
Õhtusöögiks sobiksid kõige paremini köögiviljad näiteks kala, kana või kodujuustuga. Kartulid võiksid jääda lõunasöögiks. Foto: Priit Simson

Tarbija24 avaldab vastuse tervise arengu instituudi toitumisportaalis toitumine.ee esitatud küsimusele, et kui õhtusöök peaks olema kergem kui hommiku- või lõunasöök, siis mida süüa õhtuks, milliseid toite soovitate ning millest tuleks loobuda, et hiljem tuleks hea uni ning ei hakkaks kogunema ülekaal?


Vastas tervise arengu instituudi toitumisekspert ja Tallinna tehnikaülikooli toiduainete instituudi dotsent Tagli Pitsi:

Kahjuks kipub olema nii, et suuremale osale inimestest kujuneb just õhtusöögist päeva kõige toekam toidukord. Soovitus on siiski, et õhtusöök võiks ajaliselt jääda umbes kella 18-19 kanti, pärast seda võib vajadusel süüa veel väga kerge eine, kuid kindlasti mitte hiljem kui 2-3 tundi enne magamaminekut.

Õhtusöögiks ja -snäkiks ei soovitata suhkru- ja tärkliserikkaid toite. Seega sobiksid õhtusöögiks kõige paremini köögiviljad näiteks kala, kana või kodujuustuga. Kartulid ja makaronid ning rasvased lihatoidud jäägu lõunasöögiks, vähene maiustamine ning pika valmimisajaga toidud (so juust, suitsuvorst) aga päeva esimesse poolde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles