Ka taksod on sunnitud hinda tõstma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tallinki hotelli ees.
Taksod Tallinki hotelli ees. Foto: Mihkel Maripuu

Paljud väiksemad taksofirmad on juba märtsis oma hindu mõnevõrra tõstnud, plaani hindu korrigeerida, ja muidugi mitte vähenemise suunas, peab ka Tallink Takso.


Veebruaris tõstis hinda Reval Takso, märtsis Krooni Takso ja Sõbra Takso. Neil, ka odavtaksodeks kutsutud taksovedajatel maksab sisseistumine nüüd 2.50 ja kilomeeter sõitu päevasel ajal 39-45 senti.

Ühel Eesti kallimal taksofirmal Tallink Taksol maksab sõidu alustamine 3.07 ja kilomeeter päevasel ajal 70 senti ehk siis kroonides vastavalt 48 krooni ja 10.90. Taksofirma juht Alger Holzmann ütles, et selle firma hinnad on püsinud muutumatuna algusest peale ehk siis maist 2008, kui see tööd alustas.

Praegu käib ettevõttes aga analüüs ja hindamine, mille tulemusel võivad hinnad lähiajal tõusta. «Me ei saa lubada, et hinnatõusu ei tule. Vaatame läbi kütusekulu, turuolukorra ja jälgime ka konkurente. Odavtaksofirmad on minu teada juba kõik hinda lisanud,» rääkis Holzmann.

Ta lisas, et Tallinki taksod annavad ka palju soodustusi ja seepärast ei saa neid liiga kalliks pidada. Kehtivad Partnerkaart, Club One ja Stockmanni kaart, millest igaühega saab kogu sõidu pealt 10 protsenti alla ja neid kasutatakse Holzmanni sõnul väga aktiivselt.

Väga palju on ettevõttel lepingulisi kliente Eesti firmade seas, hoolega tellivad neid hotellid ja suvel on mõistagi palju välisturiste, keda Tallinki laevad kohale toovad. Tallinki taksodel on ka Tallinna kesklinnas head seisukohad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles