Eesti toetab arenguriikide õiglast kaubandust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiglase kaubanduse banaanide pakendamine Dominikaani Vabariigis.
Õiglase kaubanduse banaanide pakendamine Dominikaani Vabariigis. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab koostöös Eesti Rohelise Liikumisega Eesti elanikkonna teadlikkuse tõstmist õiglase kaubanduse olulisusest ja mõjust arengumaadele.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on eesmärk selgitada inimestele võimalusi, kuidas igaüks saab õiglase kaubanduse raames arenguriikide tootjate toodangut tarbides aidata kaasa nende elujärje parandamisele.

«Teadlikum tarbija saab õiglase kaubanduse tooteid eelistades tagada paremaid majanduslikke ning sotsiaalseid elutingimusi arengumaade elanikele,» lisas ta.

Eesti Rohelise Liikumise projekti raames korraldatakse viies Eesti linnas õiglase kaubanduse klubi üritusi, kuhu kaasatakse kohalikke vabatahtlikke, ettevõtjaid ja tuntud inimesi.

Paeti sõnul on õiglase kaubanduse eesmärk tagada arengumaade väiketalunike toodetele õiglane hind ja parandada suurtootmises osalevate töötajate töötingimusi. Samuti pööratakse tähelepanu sellele, et tootmises ei oleks kasutatud lapstööjõudu ega raisatud loodusvarasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles