Terviseedendajad asuvad sõjakäigule tubaka vastu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tubakatooted. Foto on illustratiivne.
Tubakatooted. Foto on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Terviseedendajad valmistuvad tegema sotsiaalministeeriumile ettepanekut, mille kohaselt tohiks tubakatooteid müüa vaid apteekides

«Sel teemal peaks ühiskonnas ja poliitilistes ringkondades tekkima tulemuseni viiv arutelu, sest krooniline tubakatoodete tarvitamine põhjustab Eestis aastas keskmiselt 2000 inimese surma,» lisas rahvatervise ekspert Andrus Lipand, kirjutas Õhtuleht.

Näiteks Islandi parlament hakkab sügisel arutama eelnõu, mille kohaselt tohiks sigarette müüa vaid apteegis retsepti alusel ning nii radikaalseid samme peab Lipand igati positiivseks ja vajalikuks.

«Need 30 protsenti Eesti tubakasõltlastest, kes ei suuda oma käitumist muuta, võiksid võtta arstilt retsepti ja minna sellega apteeki,» arvas ta.

Apteekrite Liidu peaproviisori Kaidi Sarve sõnul on Island varemgi äärmuslike meetmetega silma paistnud, kuid ta kahtleb, kas Eestile nii radikaalsed abinõud ikkagi sobivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles