Sääsepunnidega pisitüdrukut ei lubatud Ryanairi lennukisse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsk.
Sääsk. Foto: Ove Maidla

Ryanairi stjuardessid ei lubanud lennukisse väikest sääsepunnidega Läti tüdrukut, nüüd taotlevad lapsevanemad lennufirmalt hüvitist.

Portugalis puhanud kaheaastast Vinetat ei lubanud lennufirma Ryanairi stjuardessid lennukisse, kuna lapse kehal olevaid kuplaid nähes arvasid, et tegu on tuulerõugetega, kirjutab novonews viitega Läti ajalehele Diena.

Tegelikult oli pisitüdruk sääsehammustustest kuplas. Lätti tagasi jõudes pöördusid vanemad arsti juurde, kes kinnitas, et laps ei põe tuulerõugeid ja vanematel on alust saada lennufirmalt hüvitist.

Ryanair seda maksta ei kavatse, viidates sellele, et vastavad reeglid kehtivad paljudes lennukompaniides.

«Kui reisijal on villid, siis peab ta pardale minnes esitama tõendi selle kohta, et tegu pole nakkushaigusega,» teatas Ryanairi esinadaja Steven Makhamar. Kui vastavat tõendit pole, siis ei tohi stjuard inimest pardale lubada ning pileti eest kompensatsiooni ei maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles