Põltsamaa Felixis käib kibekiire kurgitegu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurk tehases.
Kurk tehases. Foto: Toomas Huik

Eesti juhtiv toiduainetetootja Põltsamaa Felix ostab tänavusel saagirohkel kurgiaastal eestimaistelt tootjatelt kokku tuhat tonni kurki, mille purki panemiseks on juurde võetud 150 nobenäppu.


Eestimaine kurk ostetakse 12 Eesti talunikult, kes kasvatavad köögivilja Pärnu-, Viljandi-, Järva-, Jõgeva ning Lääne-Virumaal. «Kohalikest väiketalunikest on meie tehasele saanud olulised partnerid, kellelt saame juba mitmendal aastal osta hea kvaliteediga arvestatava mahu kurke,» ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav.

Põltsamaal toodetud kurke hakkavad lisaks eestlastele sööma ka Soome, Rootsi ja Leedu tarbijad – kokku eksporditakse tänavu 40 protsenti toodangust 30 erineva kurgitootena.

Kokku ostab Põltsamaa tehas tänavu kokku 1500 tonni kurki, millest ligi 500 tonni tarnitakse Saksamaalt, et kurgihooaega pikendada nii et kogu vajamineva koguse kurki õigeaegselt jõuaks kaubaks teha.

Eesti väiketootjalt tarnitavad kurgid tuleb kiiresti purkidesse panna, mistõttu on lisaks põhitöötajatele käimasolevaks kurgihooajaks appi võetud 150 inimest.

«Kurk on tänavu olnud ilus ja ühtlane. Kõige suurem saak saabus Eesti põldudelt eelmisel nädalal ja eeldatavasti kestab kurgihooaeg augusti lõpuni,» lisas Orav.
Põltsamaa Felixi purgikurgid on säilitusainetevabad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles