Tarbijakaitse Liit: inimesed istugu pimedas?

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti Tarbijakaitse Liidu juhatuse esimehe Enn-Toivo Annuki hinnangul tähendab Eesti Energia soovitus inimestel vähem tarbida, et inimesed peaks istuma pimeduses.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik soovitas hinnatõusu valguses klientidel elektrit säästlikumalt tarbima hakata. Annuki hinnangul pole Kaasiku soovitus aga adekvaatne, sest sellisele soovitusele peaks järgnema konkreetsed õpetused, et kuidas säästa tuleks.

«Mina ei oska öelda, et mis see oleks. Istugu pimedas võib-olla,» nentis Annuk.

Annuki sõnul on inimesed ammu hakanud elektri pealt kokku hoidma ja Eesti Tarbijakaitse Liit koolitas ning selgitas juba masu saabudes, kuidas peaks käituma ja tegutsema.

«Meetmed, kuidas kokku hoida, on ammu selgeks tehtud ja vaevalt, et leiab midagi, mis oleks kasulikumad,» nentis ta.

Annuki sõnul on üllatavad ka Eesti Energia põhjendused, et miks tuleb hinda tõsta – näiteks liinide renoveerimine. Annuki väitel on inimestelt selle töö jaoks kogu aeg raha võetud, kuid kui see raha on mujale investeeriti, siis peaks see olema Eesti Energia probleem ja mitte tarbijate asi.

Lisaks peaks kokkuhoiust rääkiv Eesti Energia Annuki arvates ise eeskuju näitama.

«Mina võin ka rääkida, et tahaks 200 000 eurot kuus palka saada, kuid keegi ei maksa. Eesti Energia tahab saada, kuid kui ei ole võimalik, siis tuleb vähemaga läbi saada ja panna raha sinna, kust king kõige enam pigistab,» sõnas Annuk.

Eesti Tarbijakaitse Liit on vabatahtlik ühendus, mille eesmärk on aidata kaasa tarbija huvisid edendava ja tarbija õiguste kaitset tagava tarbijapoliitika kujundamisele ning rakendamisele Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles