Eestis on alkohol euroliidu keskmisest kallim

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Eestis ületab hinnatase EL keskmist, on põhjanaabrite jaoks siinne hinnatase märksa soodsam kui kodus.
Ehkki Eestis ületab hinnatase EL keskmist, on põhjanaabrite jaoks siinne hinnatase märksa soodsam kui kodus. Foto: Tairo Lutter

Kui toit ja mittealkohoolsed joogid on Eestis Euroopa Liidu (EL) keskmisest odavamad, siis alkoholi puhul ületab Eesti hinnatase liidu keskmist 6,3 protsendi võrra.

Eurostati viimastel andmetel moodustas möödunud aasta seisuga Eestis alkohoolsete jookide hinnatase 106,3 protsenti ELi keskmisest.

Soomes oli sama näitaja 170,2 protsenti euroliidu keskmisest, mis teeb Soomest ühtlasi euroliidu kalleima alkoholiga maa. Meie lõunanaabrite hinnatase oli 113,2 protsenti ning Leedus 95,5 protsenti keskmisest.

Euroliidu odavaim alkohol oli Rumeenias, kus keskmine hinnatase moodustab 69,9 protsenti ELi keskmisest.

Euroopa kõige kallima alkoholiga riigid aga euroliitu ei kuulu. Nii pälvib kalleima alkoholiga riigi tiitli Norra, kus see maksab 2,5 korda enam kui euroliidu keskmine. Pea kaks korda euroliidu keskmisest on alkohol kallim Islandil ning kandidaatriigis Türgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles