Test pani proovile tasuta ja tasulised viirustõrjed

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erinevaid tarbijaorganisatsioone ühendav konsortsium International Consumer Research & Testing (ICRT) pani proovile 15 viirustõrjeprogrammi, testidest selgus, et tasuta tarkvara töökindluses ei pea ilmtingimata kahtlema.

Parima tulemuse sai siiski tasuline programm Bitdefender Internet Security 2011 ja hõbemedal läks Eset Smart Security 4 Home Edition viirustõrjele, mille eest tuleb samuti maksta, vahendas Norra tarbijakaitseameti portaal.

Luubi alla võetud programmidest 11 olid tasulised ja sisaldasid tulemüüri, tasuta programme oli testis neli ning need olid ilma tulemüürita. Viimaseid testiti arvutis, millele oli eelnevalt paigaldatud Windows 7 Home Edition Firewall.

Tasuta programmide seast osutus parimaks Avira AntiVir Personal, mis sai pea sama palju punkte kui hõbemedali vääriliseks tunnistatud tasuline Eset Smart Security.

Testides võeti muu hulgas arvesse ohtudele reageerimiseks kuluvat aega, reaktsiooni nakatunud veebilehtede korral ja kui palju annab programm alusetuid viirusteateid. Lisaks sai uuritud, kui palju mõjutavad programmid arvuti käivitumisaega, kui palju RAMi programm «varastab» ja kui kaua kulub aega välise kõvaketta skaneerimiseks. Veel läks hindamisele paigaldamine, standardseadistus ja kasutajasõbralikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles