Bioloog seenelistele: korjake seda, mida olete varem söönud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puravikud Viljandi turul.
Pildil puravikud Viljandi turul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seenehooaeg meelitab inimesi metsa ja turule, kuid seeneteadlased panevad gurmaanidele südamele, et nad ei ostaks ega korjaks seda, mida varem söönud pole.

Isegi turuleti ääres tuleb valvsust säilitada -  hiljuti jõudis ajakirjandusse info mürgiste seente müümisest Tallinnas Keskturul, vahendab ERR Uudised.

Tallinna ülikooli bioloog Tõnu Ploompuu vaatas «Aktuaalse Kaamera» palvel seeneletid üle, kuid ei näinud ühtegi mürgist seent.

Varem on bioloog Tallinna turgudel näinud müügil seeni, mida söögiseente pähe pakkuda ei pruugiks, näiteks tavavahelikku, kuldmamplit või sooriisikaid, mis võivad mõnedel inimestel mürgitust põhjustada või immuunsussüsteemi nõrgestada.

Seeneteadlane paneb südamele, et turul käitutaks nagu metsas seenelgi – korja seda, mida sa varem söönud oled, soovitas ta, kusjuures looduses võib seen bioloogi sõnul teistsugune välja näha kui seeneraamatu pildil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles