Patsientide esindusühing: patsiendiseaduse eelnõu vajab tõsist tööd

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veskimeister.
Anne Veskimeister. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Patsientide esindusühingu hinnangul vajab patsiendiseaduse eelnõu veel tõsist tööd ja selleks tuleks moodustada töögrupp.


«Meile anti sisuliselt 2 nädalat aega eelnõu kommenteerida, mis pole igapäevatöö kõrvalt võimalik - nii palju oleks vaja täiendada ja ühtlustada,» lausus patsientide ühingu infojuht Anne Veskimeister.

Ühingu taotlus on, et patsiendiseadus oleks patsiendile mõistetavas keeles ning koondaks ühte erinevad seadusesätted, mis teda puudutavad. Praegu on need laiali mööda erinevaid seadusesätteid, näiteks võlaõigusseaduses, ravikindlustuse seaduses, isikuandmete kaitse seaduses ja mujal.

Teisalt on praegune eelnõu, mis 10 aasta eest riigikogus esimese lugemiseni jõudis, tänaseks ajast maha jäänud ja tahab ühtlustamist rahvusvaheliste seadustega, mis vahepeal vastu võetud.

Neist olulisim on kahtlemata Euroopa Nõukogu piiriülese patsiendiõiguste direktiiv, mida praegu niikuinii Eesti seadusandlusega kohandatakse. Samas käib justiitsministeeriumis seadusandluse kodifitseerimine, kuhu patsientide esindusühing samuti on kaasatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles