Jõulupoodlejad eelistavad praktilisi kaupu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaubad
Jõulukaubad Foto: Liis Treimann

Kaupmeeste sõnul on ostukeskustel praegusel jõuluajal rohkem külastajaid kui möödunud aastal, kuid riiulite vahel uuritakse kauem ja ostetakse praktilisemat kaupa.

Jõuludeeelne ostuhullus saavutab haripunkti, täna oli kaubanduskeskuste juures raske leida parkimiskohta, autodevoor ummistas pealinna tänavad juba keskpäeval, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ostlejate kannatuse pani proovile ka tõrge VISA-süsteemis, mis takistas kaardiga maksmist, jõuluaeg on kaupmeestele kõige kiirem tööaeg, Tallinna kaubanduskeskusi külastab tänavu rohkem inimesi kui mullu.

«Paljud olid üsna ettenägelikud ja tulid juba kuu alguses kingioste ära sooritama, aga loomulikult viimased päevad on nagu alati suurem sagimine ja täna võib kindlasti öelda, et ostjate arv on suurem kui eelmine aasta ja ka jõuluvana on see aasta veidi heldem kui eelmisel aastal,» sõnas Tallinna Kaubamaja ASi tegevdirektor Erkki Laugus.

Täpsed müüginumbrid selguvad Lauguse sõnul paari nädala pärast, kuid juba on selge, mida kõige rohkem ostetakse, pea iga jõuluvana koti sees on uus Lotte film, samuti raamatud, meestele kingitakse riidekaupa ja pardleid, naistele kosmeetikat ja köögikraami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles