Enn Kunila valiti tagasi toiduliidu volikogu juhtima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kunila.
Enn Kunila. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eilsel Eesti Toiduainetööstuse Liidu üldkoosolekul valiti Enn Kunila juba kolmandaks ametiajaks volikogu esimeheks.


«Toiduliidu juhtkogu palus Enn Kunilal jätkata ja kiitis ühehäälselt heaks tema kandidatuuri ka järgnevaks perioodiks, kuna ta on end näidanud demokraatliku ja teisi arvestava juhina,» kommenteeris Premia juht Kuldar Leis.

Kunila ise põhjendas oma valmisolekut toiduliidu volikogu esimehena jätkata nii: «Selge toetus liidu liikmete poolt on mulle suur au. Toiduliidu ees seisab suur ülesanne aidata kaasa meie liikmete kohanemisele muutuvas majandusolukorras. Meie prioriteedid sel ja järgevatel aastatel on ekspordivõimaluste leidmine Euroopas ning kodumaise toidu jätkuv tutvustamine ja tunnustamine kohapeal.»

Toiduliidu volikogu ja volikogu esimees valitakse kolmeks aastaks. Liidu juhtkogusse valiti lisaks volikogu esimehele veel Anti Orav Põltsamaa Felixist, Ülo Kivine Terest, Olle Horm Maag Lihatööstusest, Ants Promann Leiburist, Peeter Võrk õlleliidust ja Kuldar Leis Premia Tallinna külmhoonest.

Toiduliidu peamine eesmärk on seista Eesti toiduainetööstuse huvide eest siinse ärikeskkonna kujundamisel. Toiduliidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele.

Toiduliidu juhtimisel viiakse Eestis läbi mitmeid eestimaise toidu ja toitumisalase teadlikkuse tõstmise kampaaniaid nagu kodumaisele toidule tähelepanu juhtiv «Märka Eesti märki!», e-ainete teavituskampaania «Tunne oma toitu!», päevaste toitumissoovituste kampaania «GDA toitumisjuht», «Sealiha healiha». Juba 18. korda valitakse Eesti parimat toiduainet.

1993. aastal asutatud Eesti Toiduainetööstuse Liitu kuulub 44 ettevõtet ja neli erialaorganisatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles