Parkimiskoht võib tähendada 10 000 euro võrra suuremat korterihinda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europark parkla Kunderi ja Sakala tänava ristmikul.
Europark parkla Kunderi ja Sakala tänava ristmikul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Parkimiskoht võib osutuda korterivalikul määravaks ja tähendada vähemalt kesklinnas 5000 -10 000 euro võrra suuremat hinda.

Pindi kinnisvara/ERI kinnisvara maakler Aet Alliksoo sõnul on parkimiskoht väga oluline. Igas piirkonnas parkimiskohaga kortereid ei saagi.

«Mustamäe haigla ligiduses on parkimine tasuline. Kesklinnas sageli ei eeldatagi, et on parkimiskohti, inimene ütleb, et teda ei huvitagi. Neil sageli ei olegi autot!» kinnitas maakler.

Alliksoo sõnul mõjutab parkimiskoha olemasolu või puudumine ka hinda. Aga mitte just ülemäära palju.

Uus maa maakleri Liina Tettermanni sõnul kaasneb parkimiskohaga tuntav summa – võrreldes ilma parkimiskohata korteriga võib hind olla 5000 euro võrra suurem ja ka 10 000 eurot pole harv lisasumma.

«Ning need summad võivad vabalt sealt ülespoole minna,» kinnitas Tettermann. Tema piirkondadeks on kesklinn ja vanalinn ning kuna kesklinnas on teada, et parkimisalad on tasulised või majade juures, siis seda vaadatakse parkimiskoha olemasolu tema sõnul terava pilguga.

Kinnisvaraportaali kv.ee blogi andmetel on parkimiskoha olemasolu üks kahest olulisimast kriteeriumist korteri valikul. Teiseks on tarbija jaoks veel oluline kommunaalkulude suurus.

Kui aga hoone asub sootuks tasulise parkimise alas ja parkimiskohta korteri juurde saada ei ole võimalik, siis tuleb kinnisvaraportaali andmeil arvestada täiendava kuluga. Kui leitud üürikorteri juurde parkimiskohta ei kuulu, siis võib kaaluda lähikonnas garaaži või parkimiskoha üürimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles