Heategijad kogusid 200 lapse aitamiseks vajaliku summa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad Eesti lapsed jooksid eelmisel nädalal Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetuseks.
Sajad Eesti lapsed jooksid eelmisel nädalal Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetuseks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Procter & Gamble’i abil on kõnnipatoloogiaga laste heaks kogutud üle 48 000 euro, mille eest saab aidata 200 last.

Kampaaniat alustades lootis Lastefondi tegevjuht Küllike Saar, et selle abil saaksid vajalikud uuringud endale vähemalt 100 last, teatas lastefond. «Hea meel on tõdeda, et praegu saame kogutud summa eest toetada juba rohkem kui 200 last,» rääkis Saar. Ühe analüüsi maksumus on 230 eurot.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Priit Eelmäe sõnul on kliinilise kõnnianalüüsi abil võimalik olulisel määral aidata kaasa laste elukvaliteedi parandamisele.

«Kampaania käigus kogutud toetus võimaldab lisaks elukvaliteedi parandamisele märkimisväärselt optimeerida ka kulutusi tervishoiuteenustele ning suunata lapsi õigeaegselt sobivate ravimetoodikate kasutamisele,» rääkis Eelmäe. Ühtlasi aitab see analüüs hiljem hinnata ravi efektiivsust.

Kõnnianalüüsid aitavad hinnata neuroloogilise kahjustusega, seal hulgas tserebraalparalüüsiga ehk füüsilise arengu mahajäämusega laste seisundit. Liikumisanalüüsi abil saab väga täpselt ruumiliselt ära määrata lapse liikumise ning selle põhjal teha vajalikke otsuseid, millist ortopeedilist ravi laps vajab. Vajalikud analüüsid ei ole riiklikult rahastatud.

Alates 1. jaanuarist kuni 31. märtsini toimus kõigis kauplustes üle Eesti Procter & Gamble’i heategevuskampaania «Kingi lastele rõõmu», kus kampaanias osaleva Procter & Gamble’i 15 erineva kaubamärgi toote ostmisel toetati kõnnipatoloogiaga lapsi. «Kingi lastele rõõmu» kampaania kogus 22 840 eurot, millega on võimalik toetada 100 last.

Ligi 26 000 eurot on Lastefond kogunud telefoniannetuste ja pangaülekannete abil «Käib kah.» kampaania raames. Kuigi aktiivne kampaaniaperiood on möödas, kasvab kõnnipatoloogiaga laste analüüside toetussumma pidevalt, kuna Lastefondi annetuskontodele on võimalik ülekandeid teha ka edaspidi, lisades selgituseks «Kõnnianalüüs».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles