Korterelamute rekonstrueerimistoetuste taotluste esitamise tähtaeg pikenes

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja renoveerimine
Kortermaja renoveerimine Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega  pikendatakse korterelamutele mõeldud rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõttu 30. novembrini 2013.

Toetuse piirmäärad sõltuvad korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest.

35-protsendlise toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, paigaldama soojatagastusega ventilatsioonisüsteemi, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi «Korterelamu renoveerimislaen» nõuded  ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 50-protsendilise energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning saavutama energiamärgise klassi C.

 25-protsendilise toetuse saamiseks peab toetuse taotleja rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, mida eelnevalt vahetatud ei ole ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 40-protsendilise energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning energiamärgise klassi D.

15-protsendilise toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu saavutama energiasäästu kuni 2000 m2 suletud netopinnaga korterelamus vähemalt 20 protsenti, üle 2000 m2 korterelamus vähemalt 30 protsenti, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi «Korterelamu renoveerimislaen» nõuded.

 Rekonstrueerimistööde teostamisega tuleb hoones tagada sisekliima vastavus nõuetele ning korterelamu peab saavutama vähemalt energiamärgise klassi E.

KredExi renoveerimislaenu taotlev korterelamu saab esitada toetuse taotluse koos laenutaotlusega Swedbank´i või SEB Panka. Korterelamud, mis kasutavad renoveerimisel ainult omavahendeid või korterelamud, kes ei kuulu KredExi korterelamu renoveerimislaenu sihtgruppi ning kasutavad muud panga renoveerimislaenu, saavad esitada toetuse taotluse koos lisadokumentidega KredExile.

Rekonstrueerimistoetust saab taotleda alates 30. septembrist 2010 ning tänaseks on toetus eraldatud 306 korterelamule 9,5 mln euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles