Uuring: Üle 60 protsendi Eesti elanikest ei ole valmis rohelise elektri eest rohkem maksma

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Toomas Huik

Üle 60 protsendi Eesti elanikest ei ole nõus taastuvatest energiaallikatest elektri eest rohkem maksma, selgub uuringufirma GfK Custom Research Baltic läbiviidud uuringust.

Lätis oli tulemus Eestiga umbes samaväärne ning Leedus oli vastav näitaja 40 protsenti.

Kindlasti oleks taastuvatest energiaallikatest saadud elektri eest valmis rohkem maksma ainult 4 protsenti Eesti elanikest. Kui juurde arvata ka «pigem jah» vastanud küsitletud, tõuseb Eestis protsent 32-le.

Uuringu korraldajad tõdevad, et kolme Balti riigi elanikest on leedulased kõige rohkem rohelise mõtlemisega: 43 protsenti Leedu elanikest on valmis keskkonnasõbraliku elektrienergia eest rohkem maksma. Lätis on selliseid inimesi veel vähem kui Eestis, vaid 26 protsenti vastajatest.

«Eesti elanike hoiak ei ole taastuvenergia küsimustes muutunud alates aastast 2009, mil GfK Balticu poolt viidi läbi sarnane uuring,» lausus GfK Balticu Eesti divisjoni juht Jana Bruns.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles