Tuhamäe külje alla tuleb hostel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli tuhamäel toimuvad mitmed spordisündmused.
Kiviõli tuhamäel toimuvad mitmed spordisündmused. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Poolesaja meetri kaugusele Kiviõli seiklusturismi keskuse laskumisnõlvast kerkib suusahooaja alguseks 30-kohaline hostel, mis tulevikus peaks laienema viiehektariseks Mäealuse majutuskeskuseks, kuhu lisanduvad puhkemajad, saunakompleks ja karavaniparkla.

OÜ Valdus hakkab juulikuus rajama Kiviõli seiklusturismi keskuse kõrvale hostelit, mis suudab külalisi vastu võtta samal ajal, kui avatakse seiklusturismi keskuse suusahooaeg, kirjutab Põhjarannik.

Mäealuse majutuskeskusest on seiklusturismi keskuse laskumisnõlvani maad 50 meetrit, peatõstuk jääb sadakonna meetri kaugusele. «Asukoht on väga soodne, sisuliselt saab suuskade või lumelauaga otse treppi sõita,» ütles OÜ Valdus juhatuse liige Kaja Kreisman. Hostel tuleb kahekorruseline ning ehitatakse tehases toodetud puitmoodulitest.

Kreisman tunnistas, et uue hoone rajamine kohta, mille tõmbekeskus pole veel valmis, on keeruline. Maa hosteli rajamiseks muretseti ligi kuus aastat tagasi, projekti hosteli rajamiseks oleks võinud kirjutada juba kolme aasta eest, kui toetussummad oleksid suuremad, kuid kui poleks olnud kohe valmivat seiklusturismi keskust, siis poleks pank ettevõtmist toetanud. Isegi nüüd, kui seiklusturismi keskuse ehitus on täies hoos, on pangad ettevõtmise suhtes skeptilised, kuna keskus veel ei tööta ning pole statistikat külastatavuse kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles