Edelaraudtee rongides peab lemmikloomale pileti ostma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongis peab lemmikloomale pagasipileti ostma.
Rongis peab lemmikloomale pagasipileti ostma. Foto: SCANPIX

Suvisel ajal reisivad inimesed üha rohkem mööda Eestimaad ringi ja koju ei saa jätta ka lemmikloomi. Ainsana võtab looma transpordi eest alati raha Edelaraudtee.

Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd põhjendab seda tõdemusega, et piletiga reisides on loomal õigustus ka loomasallimatute ees.

«Rong on piisavalt suur, et seal on igasuguseid inimesi. Siis on hea öelda, et loomale on pilet ostetud ja tal on ka õigus sõita,» ütles Oherd.

Ta lisas, et loom on ikkagi teatud mõttes ohuallikas ja klienditeenindaja peab teadma, et loom rongis on.

«Kasvõi sellepärast, et näiteks mõnel inimesel hakkab natuke halb ja kui on teada, et läheduses on loomaga reisija, siis võib tal olla just sellepärast halb. Meil on olnud ka juhtumeid, kus koerad-kassid on rongis inimesi hammustanud,» rääkis Oherd.

Tema sõnul ei ole siiani keegi olenevalt kaugusest 0,13 – 1,28 euro suurusest lemmikloomale eest võetavast pagasitasust probleemi teinud, aga see ei tähenda, et nad ei peaks selle küsimuse üle tulevikus mõtlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles