Arst: inimesed pole harjunud laupäeviti arsti juures käima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalperearstikeskus tegutseb Nõmme tervisekeskuse ruumides.
Munitsipaalperearstikeskus tegutseb Nõmme tervisekeskuse ruumides. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna linnale kuuluva perearstikeskuse arstid teevad vajadusel laupäeviti koduvisiite, kuid keskuse juhi Kristel Amjärve sõnul tuleb seda harva ette.

«Meil on (laupäeviti – toim) olemas telefoni teel vastuvõtt ning arst teeb kuni kella kaheni ka vajadusel koduvisiite,» rääkis Tallinna munitsipaalperearstikeskuse juhataja Kristel Amjärv. Kõnesid tuleb keskusse laupäeviti 4-5, koduvisiite on laupäeviti kolm-neli kuu jooksul.

«Inimesed ei ole harjunud enam laupäeviti arsti juures käima, nad on ümber õppinud,» tõdes Amjärv. Perearsti vastuvõttu laupäeval avada hetkel ei plaanita, kuna Nõmme Tervisekeskus, kus praksis asub, on nädalavahetusel suletud.

Küll aga on plaanis alates septembrist pikendada senist perearsti ja pereõe vastuvõtuaega kella kuuelt seitsmeni õhtul. Amjärve sõnul praegu neil õhtustel aegadel patsiente jagub.

Tallinna perearstikeskus on võrreldes teiste perearstipraksistega eelisseisundis, kuna kuulub pealinnale, mis toetab neid ka rahaliselt. Kui suurest summast jutt on, ei soostunud keskuse juhataja ütlema, kuna tegu on  siseasjaga. Äriregistri andmetel maksis Tallinna linn sotsiaal- ja tervishoiuameti munitsipaalperearstikeskusele 219 397 eurot tegevustoetust.

Samas oli Amjärv veendunud, et perearstikeskused, kus on mitu arsti tööl, saaksid oma tööd nii organiseerida, et vastuvõtuaeg oleks pikem. Ka peaks Amjärve hinnagul see olema võimalik üksinda töötavatel ehk soolopraksise pidajatel, sest nad saavad kasutada asendusarsti abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles