Balbiino: Premia jäljendas meie jäätist

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Premia

Tarbijakaitseamet menetleb vaidlust, mis käsitleb kahe Eesti suurema jäätisetootja Premia ja Balbiino koonusekujulisi jäätiseid ja nende pakendit.


Balbiino turunduse ja sisekommunikatsiooni juht Enel Kolk selgitas, et nende koorejäätiste sarja pakendikujundus on alates selle algsest kinnitamisest 2007. a veebruaris teinud läbi vähe muutusi: taustamuster on jäänud samaks, kasutusel on kursiiv ja käsikirja imiteerivad fondid, kusjuures viimane pakendi fondi muutus toimus enne Premia Eriti Rammusa turuletulekut 2009. aastal.

Esimesed Balbiino koorejäätise sarja kõnealuse taustamustriga jäätised toodeti 9. märtsil 2007. Koorejäätise kaubamärk osutus üheks Balbiino edukamaks kaubamärgiks ning Balbiino on sarja pidevalt arendanud, lisades turutrendidest tulenevalt uusi formaate.

«Meie hinnangul on Premia jäljendanud Balbiino koorejäätiste sarja tootekujundust, kuid meie siiski kaebust ei esitanud. Püüame Balbiinos keskenduda jäätisesõprade soovide äratundmisele, tootearendusele ja kvaliteedile. Meie jaoks ei tekitanud kummastust mitte niivõrd eduka tootedisaini kopeerimine Premia poolt, kuivõrd asjaolu, et Premia on otsustanud selle kohta tarbijakaitseametile kaebuse esitada,» märkis Kolk.

Premia turundusjuht Katre Kõvask ei soovinud enne menetluse lõppu vaidlust kommenteerida, kuid ütles, et see ei kätke ainult kujundust, vaid on laiapõhjalisem. Tema sõnul käib jutt koonusekujulistest jäätistest, millega Balbiino tuli turule pool aastat hiljem kui Premia.

Kõvaski sõnul tuli Premia Eriti Rammus turule juba 2010. aasta kevadel 15protsendise rasvasisaldusega ehk siis ligikaudu pool aastat enne Balbiino koopiatoodet,mille rasvasisalduseks on 10 protsenti ehk siis 5 protsenti  vähem kui Eriti Rammusal.  «Nende kahe maitsevahe on tuntav,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles