Võiduta lotopilet osutus teises poes kontrollides siiski võidupiletiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bingo loto pilet.
Bingo loto pilet. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Toimetusse pöördus täna mees, kes läks oma Bingo Loto piletiga Kristiine keskuse R-kioskisse, kus kolm korda masinast läbi lastud piletil võitu ei tuvastatud. Päev hiljem Järve Selverisse piletit uuesti kontrollima minnes osutus pilet ikkagi võidupiletiks.

«Ei kujuta ettegi, kui palju on inimesed niimoodi pileteid ära visanud. Need masinad ei ole absoluutselt usaldusväärsed,» rääkis pettunud lotomängija.

Eesti Loto juhatuse esimees Heiki Kranich ütles, et nende süsteem näitab, et antud piletit kontrolliti vaid Järve Selveris, kus tuvastati ja maksti välja ka nurkademängu võit, mis oli sel nädalal 160 eurot.

«Igal aastal esineb paar-kolm juhtumit, kus lotomängijatel on segadusi piletite kontrollimisel,» ütles Kranich. «On juhtumeid, kus lotopileti turvaelemente on vigastatud ning seetõttu ei tuvasta lototerminal piletit ja annab teate «tundmatu pilet». Sellisel juhul tuleb müüjal pileti number terminali sisestada käsitsi ning seejärel saab teada, kas tegemist on võidupiletiga.»

Samas on Kranichi sõnul ette tulnud ka müüjatepoolseid eksimusi ja seda eriti just suvisel ajal, kui tööl on palju ajutisi asendusmüüjaid. Enamikul juhtudest on Kranichi andmetel tegemist siiski mängija enda inimliku eksimusega.

Eesti Loto palub kõigil, kellel tekib kahtluseid piletite kontrollimisel, pöörduda konkreetse vastuse saamiseks otse Eesti Lotosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles