Õdede liit streigiga ei ühine, aga korraldab toetusaktsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Õdede liidu erakorralises volikogus otsustati täna, et tervishoiutöötajate oktoobris toimuva streigiga ei liituta, kuid korraldatakse üle Eesti toetusaktsioone.

«Kuna meil on hetkel palgaläbirääkimised pooleli, siis on meil seadusega keelatud streikida,» rääkis Eesti Õdede Liidu president Ester Pruuden. «Samas täna teada olev informatsioon, et õdede ja hooldajate palgatõusu on võimalik teha 3-5 protsenti, ei vasta kindlasti meie ootustele ja sellega me ei rahuldu.»

Liit moodustas seitsmeliikmelise aktsioonikomitee, kelle ülesanne on järgmise nädala jooksul panna kokku üle-eestiliste toetusaktsioonide kava.

Eesti Õdede Liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast. Eesti Õdede Liitu kuuluvad nii üldõed kui kõikide õenduserialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed nagu näiteks lasteõed ja koduõed, intensiiviõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õde-õpetajad ning ämmaemandad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles