Tallinlast šokeeris Starmani paberarve tasu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani digiboks.
Starmani digiboks. Foto: Toomas Huik

Tallinnas elav Eevi Saksen oli tõeliselt šokeeritud, kui tema 10 aastat kestnud Starmani lepingu arvele oli sel kuul lisatud uus tundmatu teenustasu: 50 senti paberarve esitamise eest.

«Praegu on niisugune asi, et nemad hakkasid nüüd sellest kuust alates minult paberarve esitamise eest 50 senti küsima. Kuna minul on see internet olemas, siis nad muidugi suruvad seda mulle peale. Naabritel sellist maksu ei ole, aga neil pole internetti ka,» kurtis Saksen ja lisas: «Ma olin isegi nii šokeeritud, et tahtsin Starmani selle 50 sendi pärast maha võtta.»

Starmani turundus- ja kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen selgitas, et 2010. aastast alates lisatakse kõigile uutele klientidele ja neile, kes paketti muudavad, taoline kulupõhine hind. «Meie jaoks on see paberarve saatmine tegelikult isegi kallim. E-arve on loomulikult tasuta. Täna maksavad paberarve esitamise eest teenustasu ainult need kliendid, kellel on internetiühendus ja seega ka võimalus olemas,» jätkas Hartikainen.

Proua Saksen kardab, et erinevad teenustasud ainult kallinevad. «See ei ole ju kindel ka veel, kui palju keegi juurde paneb. Mõni võib-olla paneb terve euro sinna otsa,» rääkis ta.

Tarbijakaitse ei pea paberarve esitamise teenustasu õigeks, kuid juriidiliselt on ettevõttel selleks õigus olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles