Rehemaa: pakutud palgatõus oleks naljakas, kui see poleks kurb

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Rehemaa ja Tallinna arstide liidu juhatuse liige Toomas Kariis õpetajate streiki toetamas.
Katrin Rehemaa ja Tallinna arstide liidu juhatuse liige Toomas Kariis õpetajate streiki toetamas. Foto: Liis Treimann

Arstide liidu tegevjuht Katrin Rehemaa sõnul oleks haigekassa nõukogu arstidele pakutud väike palgatõus naljakas, kui see nii kurb ei oleks.

«Rahandusministeeriumi viimase majandusprognoosi järgi tõuseb Eesti keskmine palk tänavu 5,6 ja tuleval aastal 5,5 protsenti ehk kahe aastaga kokku üle 11 protsendi. Samas tõuseb tarbijahinnaindeks selle ajaga ligi 8 protsenti. Nimetada selle taustal arstidele palgale 3 protsendi lisamist palgatõusuks, on kummaline,» kommenteeris Rehemaa.

Õdedele ja hooldajatele lubatud 6-protsendiline palgatõus tähendab tema sõnul seda, et õde saab netopalgale juurde 18 senti tunnis ja hooldaja 10 senti.

Rehemaa tuletas ühtlasi meelde, et tervishoiutöötajate streigi põhjuste hulgas ei ole esikohal mitte palgatõus. «Eelkõige vajame lahendusi, kuidas arstide, õdede ja hooldajate koormust ja töötingimusi vähegi inimlikumaks muuta, kuidas aastatepikkuse tegematajätmiste tõttu ummikusse jooksnud tervishoiusüsteemi parandada ja kust kõigeks selleks lisaraha leida,» selgitas ta.

Enne, kui neid küsimusi pole isegi arutama hakatud, ei saa Rehemaa sõnul rääkida ka streigi ärajätmisest. «Tervishoiutöötajad ei taha jõuda olukorda, kus ühel heal päeval ei ole haigel inimesel enam üldse võimalik siin Eestis arstiabi saada, ja mitte ükskõik missugust, vaid head arstiabi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles