Nutitelefonide pealetung tühjendab perekondade rahakotte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Illustreeriv foto.
Nutitelefon. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Ameerika pered on märganud, et saavad endale viimasel ajal üha vähem väljas söömist ja meelelahutust lubada. Kuhu see raha siis kaob?

Üheks põhjuseks on üha suurenevad telefoniarved, mis andmeside võimaluse tõttu ulatuvad pere peale isegi paarisaja dollari ehk 150 euro kanti, kirjutab The Wall Street Journal.

Ligi pooled Ameerika elanikest omavad iPhone’i või mõnd teist nutitelefoni, mis on mõjutanud perekondade eelarveid kogu riigis. Riigi statistika näitab, et viimase nelja aasta jooksul on inimeste kulutused telefonile suurenenud, kuid vähenenud oluliselt väljas söömise, riiete ja meelelahutuse peale. Neid muutusi tunnetavad valusalt nii restoranid kui ka filmitööstus.

Perekonnad, kus on rohkem kui üks nutitelefon, maksavad juba isegi rohkem kui 4000 dollarit aastas, mis ületab kulutused nii kaabeltelevisioonile kui ka kodusele internetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles