Pevkur: tänane kohtumine kinnitas streigi toimumist

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri hinnangul kinnitas reedene ministeeriumi, haiglate liidu ja tervishoiutöötajate ning ka haigekassa esindajate kohtumine tervishoiutöötajate streigi toimumist.

Pevkur tõi reedesest kohtumisest positiivse aspektina välja arstide liidu konkreetse soovi kollektiivläbirääkimisteks. «Seda nad korduvalt ütlesid ning lisasid, et ootavad pakkumist haiglate liidult.»

Haiglate liit selle pakkumise täna suuliselt arstidele ka tegi ja lubas selle vormistada kirjalikult homseks.

Ta lisas, et arutelu sotsiaalministeeriumis oli väga konkreetne. «Kas see pakkumine võetakse vastu või mitte, sõltub arstide liidust. Kui pakkumine võetakse vastu ka tingimuslikult, pakun mina välja nõukogule koguneda esimesel võimalusel.»

Kui haigekassa nõukogu heakskiit haiglate liidu pakkumisele on streigi lõpetamise tingimuseks, siis haigekassa nõukogu koguneb esimesel võimalusel, ütles Pevkur.

Eesti Arstide Liit pakkumist kohtumisel vastu ei võtnud, sest neil ei olnud selleks endi sõnul vastavaid volitusi, mis Pevkuri sõnul tähendab, et 1. oktoobril jääb osa patsiente arstiabist ilma.

Eesti Arstide Liit on seisukohal, et streik tuleb. Streik lõpeb siis, kui kollektiivlepingul on allkirjad all.

Eesti Haiglate Liit tegi ettepaneku nii koormuste kui palkade osas. Liidu juhi Urmas Sule sõnul ei lisanduks pakkumise kohaselt uuest aastast lisakoormust ning palgatõusuks ollakse valmis pakkuma 6,6 protsenti kõigile tervishoiutöötajatele.

Eesti Haiglate Liidu ettepanekuks on tõsta haigekassa järgmise aasta eelarvest ümber palgasisendiks 4,5 miljonit eurot, mis oli ettenähtud täiendavatele ravijuhtudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles