Kardioloog: Eestis ei ole arstitööga võimalik 7500 eurot teenida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: SCANPIX

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kardioloog Sirje Sullingu sõnul tekitas uudis 7500 eurot kuus teenivatest arstidest haiglas palju jutuainet.

«Ma ei kujuta ette, kes Eestis võiks sellist palka teenida. See on nii ebareaalne,» rääkis Sulling. «Võib-olla Andrei Sõritsa (Elite erakliiniku juhataja - toim) või muu seda tüüpi äriga tegelev arst.»

Sullingu sõnul teenivad sellist palka tõenäoliselt ikkagi need arstid, kes töötavad välismaal. Eestis ei ole tema teada võimalik sellist palka teenida ka mitmel kohal töötades ja lisatöid tehes.

Tänases Postimehes kirjutas Mikk Salu maksuameti andmetest, mille järgi oli Eestis eelmisel aastal 212 arsti, kelle kuuteenistus algas 7500 eurost. Need arvud ei sisalda ainult palka, vaid kokku on liidetud palgatulu, ettevõtlustulu (dividendid) ning ka välismaal teenitud ja Eestisse deklareeritud sissetulek. Kusjuures palgatulu puhul tuleb maha arvestada tulumaks, dividendi puhul on maksuamet aga kasutanud netosummat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles