Arstide usaldusisik: kollektiivleping ei keela streikimist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla arstide peausaldusisik kardioloog Lembi Aug.
Lääne-Tallinna keskhaigla arstide peausaldusisik kardioloog Lembi Aug. Foto: Toomas Huik

Lääne-Tallinna keskhaigla arstide peausaldusisik Lembi Aug ei nõustunud Tööandjate keskliidu tänase avaldusega, nagu keelaks kollektiivlepingud arstidel streikimise.

«See ei ole päris niimoodi. Kollektiivleping sätestab, et me ei tohi streikida antud kollektiivlepingu vastu,» ütles Aug.

«Enne, kui selle probleemiga tegeleda, tuleb juriidilisi nüansse natuke jälgida,» viitas ta, et tööandjad on küsimust valesti tõlgendanud.

Tema sõnul oli kollektiivlepingu teema enne streigi algust ka arutlusel ja selle kohta kuulati ära juristide arvamused, kes kinnitasid, et streik pole lepingu rikkumine.

Aug ütles, et kehtiv kollektiivleping on olemas kõigis streikivates Tallinna haiglates peale Ida-Tallinna keskhaigla.

Tööandjate keskliit teatas täna, et kollektiivlepinguga haiglates on streigid ebaseaduslikud ning kutsus sealseid arste ja õdesid üles tööle naasma. «Kollektiivlepingu seaduse kohaselt on pooled lepingu kehtivuse ajal kohustatud täitma seal ette nähtud tingimusi ja mitte kuulutama välja streiki kollektiivlepingus sätestatud tingimuste muutmiseks, st pidama töörahu,» teatas liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles