Noor arst: Eestis suhtuvad vanemad kolleegid meisse halvasti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soomes töötava Eesti arsti sõnul suhtuvad vanemad kolleegid noortesse meedikutesse halvasti  ning tihti jäi tema ülesandeks vaid kolleegi tööd pealt vaadata ja igavleda.

«Eestis sain mõnes kohas palju teha, teisal praktiliselt mitte midagi – istusin päevad läbi vanema arsti juures, vaatasin vastuvõttu pealt ja igavlesin,» rääkis praegu kolmandat aastat Soomes töötav arst Õhtulehele. Noorele arstile usaldatud töö oleneb meediku sõnul ka erialast ehk mida lähemale oma erialale, seda vastutusrikkamad ülesanded antakse ja lastakse ka iseseisvalt tegeleda, teises osakonnas tuleb piirduda n-ö musta töö tegemisega.

Suhtumine noorde arsti erineb Eestis ja Soomes nagu öö ja päev, sest Eestis peedistatakse noori arste väga. «Ma arvan, et Eestis näevad vanad arstid nooremates konkurente. Mida vanem arst, seda halvem suhtumine,» sõnas naine. Nagu paljud teised noored arstid, kes on lahe taha tööle läinud, näeb ta selle otsuse peamise põhjusena arenemisvõimaluse puudust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles