Arstide ja haiglate liidu juhid peavad endiselt kõnelusi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haiglate liidu ja arstide liidu juhid alustasid täna ennelõunal läbirääkimisi, kus tuleb palgaettepanekute kõrval arutlusele ka tervishoiutöötajate töökoormus.

Arstide liidule tegi läbirääkimiste alustamiseks eile ettepaneku haiglate liit, mille juhi Urmas Sule sõnul on nende eesmärk neljandat päeva kestev streik väärikalt lõpetada. «Me arutasime, kuidas oleks kõige mõistlikum kriisiolukorras edasi minna, sest me peame ebamõistlikuks, et inimesed ei saa arstiabi,» ütles Sule eile.

Oma eilses pressiteates kinnitas haiglate liit, et teeb kõik selleks, et esitada haigekassale võimalikult peatselt konkreetsed ettepanekud, kuidas haigekassa eelarve piires prioriteete ümber seades oleks võimalik leida rahalist katet arstide ja õdede ettepanekutele.

Liit otsustas saata arstide liidule uuesti 28. septembril tehtud palgapakkumise, mis arvestab töövõtjate esitatud kollektiivlepingu projekti. 6,6 protsendi suuruse palgatõusu saab ellu viia juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma vastavalt teenuste hinnakirja.

Arstide liit on varem teatanud, et kui läbirääkimistel edu ei saavutata, siis laieneb streik järgmisel nädalal Pärnu, Viljandi, Narva ja Kuressaare haigla niinimetatud polikliinikuossa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles