Kuidas testib Nokia oma mobiiltelefone?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonidel tuleb enne kaupluse letile jõudmist läbida hulk erinevaid teste.
Mobiiltelefonidel tuleb enne kaupluse letile jõudmist läbida hulk erinevaid teste. Foto: Nokia
Nokia mobiiltelefonidel tuleb enne müügile jõudmist oma vastupidavust tõestada mitmetes testides - püksitasku-, kiiritus-, niiskustest on vaid osa proovikividest.

BBC andmetel on Nokia insenerid välja mõelnud rohkem kui 200 testi telefonide füüsiliste omaduste kontrollimiseks, allpool on loetletud neist kõige silmapaistvamad.

Et kontrollida kulumist ja purunemist, vajutatakse iga navigatsiooniklahvi pool miljonit korda. Tihemini kasutatavad nupud nagu «Vali» ja numbrid peavad aga taluma miljonit vajutust.

Teadmaks, kuidas mobiil püksitaskus hakkama saab, hõõrutakse telefoni vastu püksisäärt mitme päeva jooksul 750 000 korda. Nii peaks selguma, kui palju tolmu ja kriime telefonile koguneb ning kuidas värv kulub.

Akude testimiseks palgatakse grupp inimesi, kel tuleb aku ära võtta ja tagasi panna 6000 korda.

Lisaks tuleb telefonil pöörelda tervate esemetega täidetud konteineris – nii mõõdavad insenerid, kuidas telefon käekotis vastu võtmekimpu loksudes hakkama saab.

Iga Nokia mobiil teeb läbi ka kiirituskuuri, erinevad ahjud, ja kuus päeva külmikus ning seda kõike tagamaks, et see töötaks nii 20 miinus- kui ka 55 plusskraadi juures.

Soomlastele kohaselt käivad taskutelefonid kindlasti läbi ka niiskest leiliruumist, kust väljudes tuleb pilt taas ette saada kahe tunni jooksul.

Loomulikult ei saa telefon testimisel läbi ilma, et see oleks end kukkumisel tõestanud. Nokia mobiilid peavad ellu jääma pärast 1,5-meetrisi kukkumisi igale nurgale ja küljele. Kukkumisel võivad tagakaas ja aku küll eemalduda, kuid need taas kokku sättides, peab telefon töötama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles