Eurosaadikud hakkavad teenima üle 100 000 kuus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4.-7. juunini toimuvate europarlamendi valimiste reklaam Brüsselis Euroopa Komisjoni juures.
4.-7. juunini toimuvate europarlamendi valimiste reklaam Brüsselis Euroopa Komisjoni juures. Foto: AFP / Scanpix

Pärast eelseisvaid europarlamendi valimisi jõustub uus seadus, mis määrab kõikide saadikute palgaks 7665 eurot ehk ligi 120 000 krooni kuus.


Palgakärbe ja kulude kokkuhoid jätab europarlamendi saadikud puutumata, kirjutab

Äripäev

. Võrreldes 2008. aastaga tõusid selle aasta alguses inflatsiooni võrra kõik hüvitised: näiteks üldkulude hüvitis oli mullu 4052 eurot kuus, sel aastal aga 4202 eurot.

Ka palgasüsteemis on tulemas muutus. Kui praegu on Eesti europarlamendi liikme palk võrdne riigikogu liikme palgaga ehk ligi 50 000 krooni kuus, siis pärast eelseisvaid valimisi jõustub uus seadus, mis määrab kõikide saadikute palgaks 7665 eurot ehk ligi 120 000 krooni kuus. Seadus muudab ka sõidukulude arvestust, mida tuleb hakata nüüdsest arvetega tõendama. Kui seni maksti saadikutele kinni äriklassi lennupilet kodumaale sõiduks, siis pärast seaduse jõustumist reaalsete kulutuste alusel. Sõidukulude hüvitis on kuni 4000 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles