Juuste tervis loodusest

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib..
Leib.. Foto: Caro / Scanpix.

Juuksurite koolitaja Taissa Sulajeva on elus enda juuste hooldamisel proovinud mitmeid külmkapist ja loodusest lihtsasti kättesaadavaid asju.


Väga kahjustatud juuste raviks peab ta parimaks vahendiks rukkileivaleotist. «Selle puhul pole vaja šampooni üldse kasutada, juuksed jäävad väga pehmed ja siidised niisamagi,» õpetas Sulajeva. Leiva imevägi seisneb humalas ja leivas sisalduvas B-vitamiinis.



Kuivi juukseid soovitab Sulajeva pesta munakollasega. «See on puhas letsitiin, mida praegu ka kreemides ja palsamites kasutatakse,» selgitas ta, lisades, et munaga pesemine on üleüldiselt toitev. Rasvase peanaha korral võib pesemiseks mõeldud munavalgele lisada veidi sidrunimahla.



Kergesti kammitavaks teeb Sulajeva sõnul juuksed kasemahlaga pesemine. Heledamatele juustele annab läike ja kuldse tooni kummelileotisega loputamine. See sobib hästi ka tumedatele juustele.



Rahvatarkust vihma- või lumesulaveega juukseid loputada Sulajeva ei soovita, sest kuigi pehme vesi teeb juuksed siledaks, sisaldab vihma- ja lumevesi tänapäeval palju ka kahjulikke saasteaineid.



Saunas käies soovitab Sulajeva juuksed alati kinni katta, seda kindlasti naturaalsest materjalist räti või mütsiga. Enne lavale ronimist ta juukseid märjaks teha ei soovita, kuid mask ja palsam mõjuvad kiiremini, kui saunas mõni minut sooja käes istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles