Kaubaks lähevad eelkõige soodsad aia- ja koduraamatud

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väike aed»
«Väike aed» Foto: Repro

Kevadpäikesega koos tõuseb oluliselt ka pakutavate aia- ja koduraamatute valik. Kuna kevad ise kodu(aia)ga seotud raamatute läbimüüki märgatavalt ei kasvata, siis eelkõige mõjutavad sedagi turuosa sooduspakkumised.





Kevadhooaja saabumisest enam mõjutavad aia- ja koduraamatute ostu konkreetsed kampaaniad ning nendega kaasaskäivad sooduspakkumised, kinnitavad suuremate raamatupoodide, Apollo ja Rahva Raamatu esindajad.

Aprillis osteti aiandust ning kodu remontimist, ehitamist ja renoveerimist puudutavaid raamatuid Apollo raamatupoodidest sama palju kui veebruaris ning isegi vähem kui jaanuaris, nentis Apollo turundusjuht Tiia Laul.

«Märtsis, mil meie raamatupoodides toimus iga-aastane allahindluskampaania, suurenes vastavate raamatute müük enam kui kaks korda,» lisas Laul, et soodushinnad mõjutavad ostja käitumist oluliselt ka raamatuturul.

Lauli sõnul annavad kirjastused kevaditi siiski välja ka selliseid uusi ja huvitavaid aiandusalaseid raamatuid, mis suudavad müügiedus rinda pista soodsamate hindadega trükistega.

Kodukujundamisest rääkivatest uutest raamatutest on parim müügiedu saatnud Apollos Varraku kirjastatud tõlkeraamatut «Kõik ehitamisest koduõuel» ning Koolibri «Looduslähedane kodu» sarjast «Kodu väike ideeraamat».

Esimene pajatab mugava ja kauni koduõue kavandamiseks, kujundamiseks ja rajamiseks vajalikust ning teine annab looduslähedase ja stiilse sisekujunduse saavutamiseks vajalikke teadmisi.

Sel aastal ilmunud aiaraamatutest toob Laul edukamatena välja Maalehe Raamatu välja antud «Paljundamise alused», raamatu «Peenar sinu aias» kirjastuselt Menu ning Ajakirjade Kirjastuse «Seemnest suureks» ja «Aedniku aastaringi».

Apollo soodsamate hindadega aia- ja koduraamatute müügiedetabel:

1.    «Väike aed», John Brookes (Varrak)
2.    «Meelte ja tunnete taimed», Sinikka Piipo ja Ulla Salo (Varrak)
3.    «Kodu renoveerimine», Julian Cassell ja Peter Parham (Sinisukk)
4.    «Köögid» ja «Kaminad» sarjast «Ideede kogumik» (Sinisukk)
5.    «Väikesed eluruumid», Barty Phillips (Varrak)

Rahva Raamatu aiaraamatute müügiedetabel jaanuar-aprill 2009:

1.    «Paljundamise alused», Bradley Steven (Maalehe Raamat)

2.    «Aiakujunduse piibel», Newbury Tim (Maalehe Raamat)
3.    «Aiandus. Praktiline käsiraamat» (Varrak)
4.    «Hosta», Kähr Aarne (Ajakirjade Kirjastus)
5.    «Moodne köögiviljaaed» sarjast «Aedniku ABC», Tiina Paasik (Ajakirjade Kirjastus)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles