Tallinna usufestival muudab Hiiumaa praami väljumise aega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa praam.
Hiiumaa praam. Foto: Margus Ansu

Nädalavaehtusel Tallinnas Saku suurhallis toimuva usufestivali Lootus tõttu väljub viimane Hiiumaa poole sõitev praam tavapärasest tund aega hiljem.

Väinamere Liinide teatel lükkub laupäeval kell 22.30 Rohukülast Heltermaale toimuma pidanud reis Lootuse festivali tõttu tunni võrra edasi, kella 23.30 peale.

«Seda selleks, et tagada Tallinnas toimuvat suurüritust külastavate hiidlaste tagasijõudmine kodusaarele samal õhtul,» ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Graafiku muudatus on nõusoleku saanud Hiiu Maavalitsuselt. Sarnased graafiku muudatused on üldiselt erandlikud, aeg-ajalt on neid ette tulnud seoses mõne Hiiumaal toimuva suurüritusega.

Väinamere Liinide kinnitusel nemad mingit isetegevust ei rakenda, vaid lähtutakse kohaliku rahva huvist.

Lootuse festival algab reedel. Kolmel järjestikusel õhtul on Tallinna Rocca al Mare spordihalli oodatud kokku kuni 30 000 inimest. Festivali korraldamisega on seotud suurem osa Eesti usuelu eliidist.

Usujuht ja pastor Franklin Graham on üks neid avaliku elu tegelasi, kes on teravalt kritiseerinud moslemeid ja islamiusku pärast terrorirünnakut Ameerika Ühendriikides. Pärast oma isa Billy-nimelise assotsiatsiooni juhib Graham ka heategevusorganisatsiooni Samaritan's Purse (Heategija rahakott).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles