Uusi aiaraamatuid eesti autoritelt

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pühapäevaaednikule, kelle lilleaed asub rõdukastis, konteineris või amplis, sobib hästi Anu-Kristin Tara raamat «Suvelilled» (1), milles autor jagab kümneaastaseid kogemusi suvikute kasvatamisest oma pereaiandis.


«Suvikute abil saab kätt harjutada aiakujunduses, sobitades kokku eri värve, kõrgusi, vorme, ning soovi korral võib platsi kerge vaevaga kas või kesksuvel puhtaks lüüa ja uuesti alustada,» julgustab Tara.



Maia Raudseping ja Eve Somelar annavad raamatus «Daaliad aeda» (2) soovitusi daaliate kasvatamiseks kodu- ja äriaias.



Tuntud botaanik, Tallinna botaanikaaia teadur Urmas Laansoo viib lugeja rikkalikult fotodega illustreeritud «Taimeraamatus» (3) jalutuskäigule taimede maailma. Ta puistab nõuandeid taimede kasvatamise kohta ning jagab huvitavat teavet taimeriigi mitmekesisusest.


Sulev Järve ja Väino Eskla  «Puude ja põõsaste lõikamine» (4) õpetab õigeid töövõtteid ja põhimõtteid, kuidas puittaimedel oksi lõigata ja võra kujundada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles