Majanduskriis laastab töötavate brittide tervist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX
Majanduskriisist tulenev stress põhjustab töötavatele brittidele unetust ja paanikahooge, aga paneb ka kätt sigarettide ja alkoholi järele sirutama, selgub värskest uuringust.

Kindlustusfirma Norwich Union korraldatud küsitluses osalesid 200 ettevõtte juhid, 200 perearsti ja tuhat palgatöölist, kirjutab BBC News.

Pooled tööl käijatest kurtsid stressi üle ning iga viiendat vaevas depressioon. Vaatamata sellele pühendutakse üha enam tööle: pooled vastanutest ütlesid, et läheksid tööle ka haigetena ning sama suur hulk tunnistas, et nende tööpäev on pikemaks veninud. Kolmandik vastanuist jätab ära lõunapausi.

33 protsenti palgatöölistest on aga sellele vaatamata valmis oma kohustustekoormat veelgi suurendama.

Töötajaid vaevavate tervisehädade seas oli esikohal unetus, mille üle kaebasid pooled küsitletud. Kolmandik vastanuist kurtis migreenide üle ja 21 protsenti kannatab ärevushoogude käes.

Kolmandik palgatöölistest ütles, et on rohkem alkoholi jooma hakanud, viiendik aga suitsetab varasemast enam. Kolmandikule pakub raskes olukorras lohutust söömine.

Uuringus osalenud perearstidest pooled ütlesid, et patsiendid on hakanud rohkem alkoholi ja narkootikume tarvitama, 89 protsenti aga ennustas, et selle aasta jooksul suureneb depressioonis inimeste arv oluliselt.

Kümnest perearstist üheksa ja 80 protsenti tööandjatest usuvad, et stressiga seotud haigused on praegu töötajate suurim terviseprobleem.

Norwich Unioni esindaja doktor Douglas Wright ennustas, et stress, ebatervislik toitumine, vähenev liikumine ja suurenenud tubaka- ning alkoholitarbimine võivad nii brittide tervisele kui riigi majandusele pikaajalist ja kaugeleulatuvat mõju avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles