Kriis kasvatab kauplusekettide omatoodete müüki

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi kassad.
Rimi kassad. Foto: Mihkel Maripuu

Nii Rimis kui Selveris on soodsamate omatoodete müük tänavu kasvanud, mida võib seostada inimeste üha suureneva vajadusega igapäevakaupade pealt säästa.


Rimi teatel on nende omatoodete müük aastaga kasvanud ligi 35 protsenti ning mais moodustasid private label tooted Rimides ja Säästumarketitest kümnendiku kõikidest müüdud toodetest.

A-Selver ASi müügi- ja turundusdirektor Kadi Lainelo sõnul on neil omatoodete müük tänavu kasvanud sõltuvalt tootegrupist 30 kuni 55 protsenti. «Enim huvi pakuvad Selveri klientidele meie märgiga hoidised, samuti loomatoit ja  Selveri munad,» lisas Lainelo.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja selgitas, et erinevalt arusaamast, et jaeketi omatoode tähendab alati kaubagrupi odavaimat toodet, ei pruugi see nii olla.

«Valdavalt jagunevad omatooted hinnast ja kvaliteedist lähtuvalt kahte gruppi - esiteks need, mis selgelt keskenduvad soodsaima hinna pakkumisele kogu tootegrupis ning teisalt need, mis vastavad kvaliteedi poolest tootegrupi liiderbrändile, kuid on sellega võrreldes soodsamad,» kirjeldas Mägioja.

Täiendavalt on mitmetel jaekettidel ka kallimad, kuid eriliste tooteomadustega kõrgkvaliteedilised omatootesarjad ja sageli müüakse oma nime all ka näiteks orgaaniliselt toodetud sarju.

«Rimides müüme näiteks esimest ehk hinnatundlikku tüüpi omatooteid erinevate brändinimede all,» rääkis Mägioja. Tuntuimad eritellimustel valmistatavate omatoodete kaubamärgid on Alpenrose, Old Farmer, Marine, Fruitland ja Northland.

Rimi nime kandvad omatooted on tema sõnul aga mõeldud just nimelt võistlema oma kvaliteediomadustelt antud tootegrupi liiderbrändiga, millest ollakse hinna poolest keskmiselt 20 protsenti soodsamad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles