Vene tervendajal kästi Eestist lahkuda

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikvõimalike tervendajate ja käe peale panijate tegevus on Eestis jätkuvalt väga populaarne.
Kõikvõimalike tervendajate ja käe peale panijate tegevus on Eestis jätkuvalt väga populaarne. Foto: Toomas Huik

Kümmekond aastat Ida-Virumaal käinud Vene tervendaja Dmitri Jefremov oli tänavu sunnitud Eesti riigiasutuste keelu tõttu ära jätma juba kavandatud kohtumised oma austajatega Narvas ja Kohtla-Järvel.

Tänavu kavatses Dmitri Jefremov aprilli lõpus ja mai alguses korraldada kaks seanssi, mis kandsid nime «Hingele ja tervisele», Kohtla-Järve kultuurikeskuses ning seejärel viis analoogset seanssi Narva kultuurimajas Rugodiv, kirjutab Põhjarannik. Nagu tavaliselt, oli tervendajal kavas laadida inimesi vaimuenergia ja tervisega ning vabastada neid neeru-, südame-, silma- jt haigustest.

Jefremovi esimesele Narva esinemisele pileti ostnud narvalane sai terviseseansi toimumise päeval teada, et see jääb ära.

Piletiraha tagastanud Jefremovi abiliselt sai ta infot, et tervendaja võeti Kohtla-Järvel kinni, kuna too oli tulnud Eestisse turismiviisa asemel küllakutse alusel, ning talle tehti ettepanek maksta trahvi, jätta ära seansid ja lahkuda 24 tunni jooksul Eestist.

Kodakondsus- ja migratsiooniameti pressiesindaja Maimo-Lii Paloveer ütles juhtumi kohta, et kehtiva seadusandluse kohaselt ei kommenteeri amet inimese isiklikke andmeid puudutavat infot selle inimese nõusolekuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles